Ara bé, sabeu per què? Coneixeu què és el que té aquesta fira d’especial que la fa tan popular i destacada?
A continuació, doncs, farem una ullada a aquest esdeveniment amb la finalitat de què el coneixeu una mica més a fons. De ben segur que us quedareu sorpresos amb la seva espectacularitat!
Popularment, es coneix com a “Fira d’Abril” al conjunt de casetes i atraccions que s’instal·len per a la celebració de la festa local de Sevilla, una ciutat situada al sud d’Espanya. Originàriament, però, els romans feien servir la paraula “fira” per fer referència a aquells dies de festa i de descans que eren dedicats al culte religiós.
En un primer moment, la Fira d’Abril de Sevilla era ramadera i només comptava amb un total de 19 casetes, però aquesta va obtenir un èxit tan gran que pocs anys després van haver de diferenciar un espai per a la mercaderia del bestiar i un altre per a la diversió, allargant també la seva duració (doncs dels 3 dies que tenia inicialment, s’ha passat als 7 que en té actualment).
Així doncs, durant la setmana que dura la fira, Sevilla s’omple de casetes (aproximadament hi ha unes 1042), que reben la visita de milers de persones foranes i d’aquell mateix indret, on els seus propietaris acullen als seus amics, familiars, coneguts i convidats que, en un ambient amigable i feréstec, són invitats a tastar els aliments i menjars típics de la regió (com ara el peix, el pernil ibèric o de Jabugo, els llagostins de Huelva, cigrons amb bacallà, pebrots fregits, salmorejo i la truita de patates), així com també el vi de Jerez, camamilla de Sanlúcar, cervesa o el “rebujito”, uns dels principals plaers dels quals pot gaudir tot visitant. Al mateix temps, aquests estan acompanyats per un ambient musical molt típic d’aquell indret, com són les sevillanes, tot i que també podem trobar altres danses, orquestres, ballarins i cantants famosos.
L’únic element de transport permès en el recinte de la fira és el carruatge de cavalls, a excepció dels vehicles de sanitat, auxili i seguretat pública. Com és una festa de tradició ramadera, els toros no poden faltar, per això se celebra paral·lelament (des d’una setmana abans del començament de la fira) el cicle taurí en la Real Maestranza de Cavalleria, on es dóna cita als millors matadors del moment i a les millors ramaderies espanyoles.
D’altra banda, tampoc podem oblidar el que més us agrada a vosaltres: les típiques atraccions destinades per als més petits, les quals es troben situades en l’anomenat “Carrer de l'Infern", on s’instal·len al voltant d’unes 500, carrer pel qual també passegen tota mena de pallassos i “altres feres”, amb la finalitat de temptar al públic i cridar la seva atenció cap a les diferents atraccions.
A més a més, cada dia de la setmana acostumen a tenir lloc tota una sèrie d’esdeveniments determinats, els quals es solen produir any rere any. Aquests són els següents:
Dilluns: els socis es reuneixen a les casetes, que s’inauguren amb el tradicional “sopar del pescaíto”. Posteriorment, l’alcalde de la ciutat porta a terme “el alumbrao", és a dir, que dóna llum a la Portada (porta oficial que dóna entrada a la fira i que cada any està dedicada a algun esdeveniment important o a un monument de la ciutat) i a varis milers de bombetes i farolets de diferents colors, que il·luminaran els carrers del recinte durant la nit, fins les 3 de la matinada. D’aquesta manera, s’inicia la setmana gran i festiva de Sevilla.
Dimarts: s'organitzen els esmorzars entre amics, companys de treball i empreses, i també tenen lloc els actes oficials. La il·luminació dura fins a les 3 de la matinada.
Dimecres: es el dia central de la Fira, per això les bombetes s’apaguen una hora més tard.
Dijous: dia en el qual l’afluència de persones augmenta considerablement. Per aquest motiu, també puja el nombre de carruatges de cavalls que circulen per la fira, i aquesta roman encesa fins a les 5 de la matinada.
Divendres: la fira és freqüentada per un gran nombre de visitants (arribant fins i tot al milió), molts dels quals són famosos del món de l'espectacle, de la noblesa i altres persones molt conegudes popularment.
Dissabte: és el segon dia de més afluència. Per això, els sevillans acostumen a quedar-se descansant a casa seva, ja que d’aquesta manera deixen més espai per a les persones que vénen des d’altres ciutats o països. L'horari de l’'enlluernament s’allarga fins a les 6.
Diumenge: és l’últim dia de la fira. La Maestranza s'omple de la ramaderia Miura, uns toros que són molt coneguts per la seva envergadura. A les 12 de la nit, s’apaguen totes les bombetes i els farolets, donant pas a l’esclat dels focs artificials, al costat del riu, el qual posarà el punt i final a la setmana de fira.
Un cop que heu pogut conèixer millor la Fira d’Abril de Sevilla, què us ha semblat? Creieu que és molt diferent a les altres fires a les quals acostumeu a anar vosaltres? Realment us sembla mereixedora de tant d’èxit?
D’altra banda, us agradaria poder anar alguna vegada? O ja hi heu estat? Si és així, volem que ens expliqueu la vostra opinió!
No hay comentarios:
Publicar un comentario