Doncs bé, seguim amb el nostre itinerari de festes i tradicions.
Però, aquesta és la última tradició que expliquem!
Sabeu quina serà?
Molt bé! Cap d'any!
Ben segur que sabeu com es celebra aquesta festa al nostre país, però aquesta entrada té com a objectiu fer conèixer com es celebra aquesta mateixa tradició en diverses parts del món.
Llegiu i veureu com us interessa!
Els italians inicien la notte di Capodanno amb un sopar en el que les llenties són un plat imprescindible. A més, després de brindar pel nou any, és costum tirar la copa per la finestra.
D'altra banda, els ciutadans noruegs prenen el tradicional aiguardent i en el menú no els hi falten plats a base de peix i arròs amb una ametlla que omplirà de bon ambient el dinar.
Per als anglesos, aquestes dates assenyalades no serien el mateix sense el seu christmas pudding, mentre que els francesos fan un révellion (sopar de cap d'any) en el que cuinen grans quantitats de menjar.
En canvi, els alemanys tenen com a tradició deixar en el plat algunes restes del que hagin sopat fins després de mitjanit, com a forma d'assegurar-se una despensa ben variada durant l'any següent.
Els primers en veure l'any són els japonesos. Aquesta nit preparen sopa de fideus abans d'acudir al temple budista per a demanar bona sort.
En Dinamarca el dia d'any nou es trenquen contra el terra els plats vells. És costum trencar plats en la porta de la casa dels amics i de les persones estimades.
Els israelíes, per a donar la benvolguda a l'any, mengen pomes untades en mel. Així, aquest any serà molt i molt dolç.
Ara que ja heu après com se celebra la nit de cap d'anys en altres cultures, feu una expressió escrita, redactant com vau celebrar la passada nit de cap d'any, quines persones hi ereu presents...
Tot seguit, encercleu els verbs que trobeu en els tres últims paràgrafs i digueu la persona, temps, mode, conjugació de cadascun d'ells.
Endavant, que ja arribem al final del nostre itinerari!!!
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario