domingo, 21 de diciembre de 2008

Benvinguts nens i nenes!!


Alguna vegada us heu aturat a pensar per què celebrem la Setmana Santa o el Nadal? D’on és originari el Pare Noel o els Reis Mags? Quin sentit té celebrar el Dia dels Enamorats, de la Hispanitat o Tots Sants? Per què només se celebra Sant Jordi a Catalunya, les Falles a València, Sant Fermí a Pamplona o per què és mundialment coneguda la Fira d’Abril de Sevilla? I heu sentit a parlar del Carnaval de Brasil, del Dia d’Acció de Gràcies, de Halloween o del Ramadà?

Doncs bé, en aquest blog podreu trobar respostes a totes aquestes preguntes, ja que la nostra finalitat és que us apropeu una mica més a les tradicions culturals i a les festes dels diferents països del món, coneixent quin és el seu origen, per què se celebren, què es commemora exactament en aquell dia o setmana determinada i què es pretén amb aquesta celebració.
D’aquesta manera, no només coneixereu en què consisteix una festa o tradició, sinó que també comprendreu el sentit que té celebrar-la, amb la qual cosa estareu coneixent també una part de la cultura i dels costums d’aquella ciutat o país determinat.
D’altra banda, també podreu comprovar que una mateixa festa o tradició pot ser una mica diferent en funció del lloc on ens trobem, ja que cada un l’adapta i l’incorpora a la seva cultura d’una manera determinada, basant-se també en els seus antecedents històrics.

Per tot això, esperem que veritablement aquest blog us sigui de gran utilitat i que us permeti aprendre alguna cosa nova, alhora que passeu una estona agradable i entretinguda.

No hay comentarios: